sobota 15. dubna 2023

Demo: The Adventures of Bryan Scott

Český název: Dobrodružství Bryana Scotta, Žánr: Adventura – reálný život, Výrobce: Radio Silense Studio, Očekávaný rok vydání: 2025

Sepsal: Kamil „DarkMan“ Novák , Hodnocení: - počkáme si - :-)



Kickstarter:

„1065 backers pledged 39089Euro to help bring this project to life“. Touto větou končí kampaň, která snad k našim pařanským rukám přinese klasickou 2D point & click adventuru ve stylu Broken Swordu či Deponie. Autorovi se podařilo splnit i jeden stretch goal, ve kterém je slibován plný anglický dabing. Hůů…

 

Příběh

Bryan Scott je obyčejný třicátník. Nedávno dostal novou práci, koupil si nový byt a pro své kamarády udělal takovou malou kolaudačku. Ač unaven jako pes, všiml si, že malá ještěrka Hans – domácí mazlíček jeho sousedky není ve svém teráriu. Během hledání a ponocování se stane i jiná a mnohem, mnohem důležitější věc. Doručovací dron mu oknem přinese balíček. Jedná se o notes na němž jsou vyryty iniciály K.W. a USB disk. Z notesu se Bryan dozvídá, že náleží lovkyni pokladů, která aktuálně pátrá po legendárním pokladu Královny ze Sáby (Queen of Sheba). Bryanovi to přijde známé, neboť jako malý kluk slýchával nesčetné historky od svého zesnulého otce, ale proč by mu někdo něco takového posílal?

Třeba mu to vysvětlí ten zabiják, který za moment zvoní u vchodových dveří …

 


Příběhově to zní zajímavě. Jako hráč chci zažít nějaké skutečné dobrodružství a pokud autor nastudoval takové detaily, jaké kdysi Charles Cecil u Broken Swordu a templářích, pak se máme na co těšit! A upřímně doufám, že to tak bude, neboť samotný Charles Cecil se k projektu pozitivně vyjádřil.


Ovládání, grafika, zvuk

Ovládají je klasické, přímočaré (2D point & click).

Grafická stránka hry se mi líbí a byl to důvod, proč jsem hru podpořil. Líbí se mi, jak si grafik vyhrál s detaily. Například, když se ještěrka, kterou máte za úkol chytit, pohybuje pod oblečením, tak se to oblečení nadzvedává, ve směru pohybu ještěrky. Super!  Na druhou stranu mi trošku vadila zkostnatělost Bryana. Příkladem budiž otevírání šuplíků u jeho pracovního stolu. Bryan tam stojí v pozoru, uměle natahuje ruku před sebe a šuplíky se otevírají – no je to takové nemastné neslané. Doufám, že se na tom ještě trošku zapracuje.

Demo taktéž stačí k tomu, abychom viděli, že autor zapracoval i na hudbě a dabingu. Pokud bude takto vypadat i zbytek hry, pak klobouk dolů! Musím zdůraznit, že na dabing kývlo několik známých osobností, jejichž jména Vám budou povědomá. První známé jméno je Rolf Saxon, který projekt podporuje a jeho hlas v demu již slyšíme. Ani druhé jméno nebude překvapením. Je to skutečně Hazel Ellerby, která propůjčila hlas Nicol v Broken Swordu 1.

 

Závěrem

Demo jsem dohrál za cirka 15 minut. V podstatě se pohybujete jen v Bryanově bytě o dvou místnostech, a kromě chycení ještěrky, zprovoznění počítače a snahy se dostat ven zde více aktivit, které by nám zavařili mozečky, nenajdeme. Ale to ani nevadí, pro Kickstarterovou kampaň je to více než dost!

Přeji autorovi, ať se mu projekt povede. Já osobně se již nemohu dočkat až si hru na Vánoce roku 2025 zahraji!

 

 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Beyond a Steel Sky

Žánr:  Adventura   - cyberpunk,  Výrobce: Revolution Software,  Distributor:   Revolution Software / Microids ,  Rok vydání:  2020    Info:...