neděle 18. června 2023

 Memento Mori

než začnete hrát - pozor!

Sepsal: Kamil „DarkMan“ Novák

 

Když jsem Memento Mori začínal hrát, neměl jsem ani šajnu o tom, jak si hráč musí během své hry dávat pozor na určitá rozhodnutí. Neboť podle Vašich rozhodnutí se odvíjí konec hry následovně:

 

Hra za Laru:

  • Pokud všechno uděláte správně, pak Vás čeká povýšení.
  • Pokud se dopustíte určitých chyb, pak budete pracovat na stejné pozici - tedy stále dobrý.
  • Pokud však pokazíte během hry vše, pak budete z Interpolu propuštěni.


Hra za Maxe:

U Maxe si musíte dávat větší pozor, neboť

  • Pokud vše uděláte správně, pak Vás Lara v poslední moment zachrání před zřícením se z okna sanatoria a Vy se za 14 dní zotavíte ze všech psychických problémů.
  • Pokud se dopustíte určitých chyb, pak se zřítíte z okna sanatoria. Sice přežijete, ale budete v kómatu a nikdo nebude vědět, zda se někdy vůbec probudíte.
  • Pokud vše pokazíte, pak se zřítíte z okna sanatoria a nepřežijete - smrt vyhrála!
 


Na co si dát tedy pozor?


Hra za Laru:

1.

Hned ze začátku hry na Vás kolega Pierr hodí práci v podobě identifikace rozdílů mezi dvěma obrazy, originálem a falzifikátem. Těchto rozdílů je tam celkově 5 a je výhodné je označit všechny. Ač to nejde na 100% přesně, snažte se co možná nejlépe.

1. Tvář muže vlevo v okně

2. Jiný tvar podlouhlého předmětu u zídky vzadu

3. Malá rybka v tlamě velké ryby

4. Nůž muže, co zabíjí prase

5. +- Ruka muže sedícího vpravo (já tento rozdíl nepoznal a nic se nestalo)

Pierra nezapomeňte informovat o Vaší práci.


2.

V Lisabonu, když se dostanete z bytu, máte jen několik sekund se vyhnout policii a dostat se na letiště. Fígl je v tom, že se musíte vrátit na staveniště a podívat se na billboard, kde najdete číslo na Taxi, kterým se na letiště dostanete.



3.

V Edinburgu vraťte před odchodem PDA zpět na stůl! Ale pozor, použijte hadru a setřete otisky. Toho že pak Lara sahá holýma prackama na všechny kliky okolo si prostě nevšímejte :)



Hra za Maxe

1.

Jakmile se v Ermitáži dostanete za tajné dveře, seberte kamenou kostku a poté co s ní rozmlátíte nějaké potrubí jí nezapomeňte použít na dveře tak, aby zůstaly otevřené a Ostankovič Vás našel.



2.

U tetičky si nechte vyložit karty. Buďte slušní.



3. 

V knihovně nezapomeňte na pojistky u žebříku. Vždy ji zajistěte předtím než polezete nahoru!!


Pokud vše uděláte podle výše hrubého popisu, tak Vám gratuluji. Vše dopadne na výbornou a můžete se vesele vrhnout na hraní druhého dílu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Beyond a Steel Sky

Žánr:  Adventura   - cyberpunk,  Výrobce: Revolution Software,  Distributor:   Revolution Software / Microids ,  Rok vydání:  2020    Info:...