středa 20. března 2024

Quest for Glory 2: Trial by Fire

Wizzard (Tipy)


Možná pro Vás, možná pro mě samotného, bych rád sepsal pár hintů (nemám bohužel čas na to, abych sepsal celý návod), na které jsem během hraní došel.

1. Není potřeba spěchat. Drtivá většina návodů nutí hráče plnit různé úkoly v daný den, ale tyto úkoly někdy nedávají žádný smysl, neb události, které je aktivují ani neproběhly.  Typickým příklad je nalezení Astronoma, na kterého upozorní až poeta Omar. Dříve k němu není důvod chodit (ač můžete). 

2. V této hře se hraje na čest a komunikaci. Pokud hrajete za bojovníka nebo kouzelníka, nezapomínejte se chovat slušně a všem hezky říkat "Hello" nebo "Greet", "Thank you" a "Good bye".

3. Každý den ráno a večer začínejte nebo končete v hospodě jídlem - dozvíte se spoustu zajímavých informací o tom, co se děje venku, kdo vás shání, atd.

4. Ve hře máte 16 dní (to je hoooodně!) na to, než přijede putovní karavana a vezme Vás do Raseiru. Tuto informaci se dozvíte u strážného u brány do města [ask about desert, ask about Raseir, ask about caravan]

5. Dinarzada je lupička. Směňujte peníze po menších porcích, dostanete lepší kurz. Když směníte 150 zlatých najednou, dostanete jen 105 dinárů. Když je směníte na 3x, dostanete 135 dinárů.

6. I bez mapy a kompasu se dá v první fázi žít. Stačí se zeptat Shemi, Shameena nebo Abduli na město, ulice, a směnu peněz [ask about Shapeir, ask about streets, ask about money, ask about money changer]. To stejné platí u maníka nabízející mapky a kompasy na náměstní před bránou. Když se ho [ask about money changer] popíše Vám cestu do dané lokace (samozřejmě nezná WIT, atd).

7. Aziza Vám zevrubně popíše, co dělat se všemi elementály a co s uschlým stromem v poušti [ask about fire, air, earth, water elemental; ask about tree / Julanar].

8. Ačkoliv nejste bojovník, trénujte s Uhurou boj (weapon use - dopředu, dogde dozadu). Zvyšujete si tím sílu a životní bodíky. Trénujte také venku v poušti. A to jak ve dne, tak v noci. Bude to sice ze začátku peklo, ale za 3-5 soubojů se to podstatně zlepší. Ke konci pak malou dýčečkou upícháte i ohromného Terrorsauruse.

Stejně tak můžete trénovat wrestling s místním kovářem, když se s ním vsadíte [ask about arm wrestling, bet, bet]

9. Každého stánkaře se zeptejte na jeho nabídku. On se pak prokecne s dalšími věcmi a ty následně kupte. Příklad např. Lesham. Pokud se ho zeptáte na květiny, začne kecat o hlíně a tu si pak můžete koupit [ask about plants, ask about earth, buy earth). Něco ale koupit nepůjde - koberec, brož (tu dostanete až na závěr poté, co zlikvidujete elementály), aj.

10. Smlouvejte [bargain for map nikoliv buy map]. Dostanete vždy lepší cenu nebo více zboží za cenu jednoho.

11. Fire elemental Vás bude trošku pálit. Nebojte se použít léčivé pilulky (to funguje jen v obrazovce s náměstím) a mějte na pěměti, že si bodíky zdraví musíte předně vytrénovat. S postavičkou choďte i do boku (z nějakého důvodu se špatně hýbe směrem nahoru a dolů -bug?). 

Air elemental nemůžete porazit hned v den jeho výskytu (prostě za vámi nepůjde - bug?). Počkejte si na další den a pak ho sejměte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Beyond a Steel Sky

Žánr:  Adventura   - cyberpunk,  Výrobce: Revolution Software,  Distributor:   Revolution Software / Microids ,  Rok vydání:  2020    Info:...