sobota 17. června 2023

Memento Mori

aneb jak se vypořádat s padáním hry v Ermitáži (Steam verze)

Sepsal: Kamil „DarkMan“ Novák

 

Hra se ke mě dostala až jako Steam verze v roce 2023. Jak už to tak bývá, hry staršího data většinou nemají zaručenou podporu. To znamená, že se BOHUŽEL nikdo nevěnuje optimalizaci hry pro novější systémy. Memento Mori není vyjímkou a ve hře se mi objevil jeden malý bug, který jsem naštěstí byl schopný vyřešit. Více viz. níže.


Jakmile se Max dostane do vrchního patra Ermitáže, hra spadne s následující chybou:

"MEMENTO.exe caused a EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION in module ntdll.dll at 0023:76F0A52D, RtlDeleteCriticalSection()+157 byte(s)"

 


Jediné, co mi v té chvíli pomohlo bylo spustit hru pomocí MEMENTO.exe v kořenovém adresáři hry:

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Memento Mori

 


Hra se totiž tímto exačem spustí v anglickém režimu BEZ DABINGU, který nejspíše vykazuje výše zmíněnou chybu. On dabing samotný je ve Steam verzi mimochodem velmi zvláštní. Kolikrát se stává, že český originál vypadne a je nahrazen čtecím robotem. Není proto divu, že hra může vykazovat určité chyby.

 

Lokaci Ermitáže tak můžete projít v tomto režimu a jakmile se tak stane, stačí hru uložit, vypnout a znovu zapnout přes Steam. Nevýhodou je, že se do Ermitáže vracíte několikrát a tak tento trik budete muset otrocky opakovat.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Beyond a Steel Sky

Žánr:  Adventura   - cyberpunk,  Výrobce: Revolution Software,  Distributor:   Revolution Software / Microids ,  Rok vydání:  2020    Info:...