středa 9. srpna 2023

Space Quest VI

vyřešení problémů se hrou; collection edition

Sepsal: Kamil „DarkMan“ Novák

 

Problémy s hrou SQ VI se týkají verze collection ze Steamu (o hře z GOGu nemám žádné informace). V porovnání s předchozími díly, které byly naprosto v pořádku, hra poměrně dost padala. Dvě části hry si vyžádaly dokonce můj zásah. Jednou patch, podruhé jen deaktivování funkce scroll ve vlastnostech hry (ať už to znamená cokoliv)



SickBay - ošetřovna

Jakmile budete na ošetřovně a analyzujete chlupy z únosce, dostanete záznam na jakémsi médiu (datová karta). To by jste si rádi přehráli na panelu u vchodových dveří, jenže ouha - Roger jen pronese větu, že "použití tohoto panelu chtěl vždy zkusit" a hra spadne.

Je to paradox, ale je to bug, který řeší patch na těchto stránkách.


Patch stačí stáhnout. Obsahuje jen dva soubory (222, 380). Tyto dva soubory nasprosto vemte a vložte do složky hry se SQ6 (pozor - ve verzi Collection existují dvě složky, std. a legacy). Vložte to pro jistotu do obou.


+ Nesmíte mít uloženou pozici na ošetřovně!!

Teleportujte se do své ubikace, uložte si pozici a hru vypněte. Nasypte soubory do složky, hru opět pusťte, nahrejte poslední pozici a pokračujte do ošetřovny. Zde by již vše mělo fungovat.



Jak k červovi?

V (snad?) tenkrém střevě se vyskytuje obrovský parazitující červ (obr 1), ke kterému musíte slézt z vrchu (obr 2). V mém případě hra skočila neuvěřitelně rychle do černého módu a červ mě sežral. Jakoby Roger byl zkrátka moc rychlý a spadl mu přímo do chřánu. 

Obr. 1 - Červ

 
Obr. 2 - směr lezení

V tomto případě stačilo DEaktivovat "scrolling" v "control" menu (obr. 3)


 

Snad se Vám při hraní nepřihodí nic jiného.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Beyond a Steel Sky

Žánr:  Adventura   - cyberpunk,  Výrobce: Revolution Software,  Distributor:   Revolution Software / Microids ,  Rok vydání:  2020    Info:...