čtvrtek 16. listopadu 2023

Jack in the Dark

Český název: Jack in the Dark (Jack v temnotě), Žánr: Adventura – survive / horor, Výrobce: Infogrames, Distributor: Infogrames EU --> Atari --> THQ Nordic Rok vydání: 1993,  Info: wikipediemobygamesdatabaze-her, Dostupnost: Steam, GOG (v rámci atologie), Čeština: Ne

Sepsal: Kamil „DarkMan“ Novák , Hodnocení: 50%


Času je poslední dobou méně a méně a já díky tomu sáhl po opravdu maličké jednohubce, která spařila světlo světa těsně před uvedením druhého dílu Alone in the Dark.

Hra se jmenuje Jack in the Dark a ústřední postavou je malá osmiletá holčička Grace Saunders, která se na Halloween nechá zlákat krásami zavřeného hračkářství a vstoupí do něj. V ten moment bude mít co dělat, aby z něj vyšla ještě někdy živá.

Koleda nebo nezbeda - Trick or treat

Jak již název napovídá, hra je inspirována klasickou americkou hračkou Jack in the Box. Určitě ji znáte také - je to takový ten vyskakující čertík z krabičky. V našem případě se autor hračky nechal až příliš inspirovat Jednookým Jackem (mimochodem antagonista Alone in the Dark 2) jehož duch hračku posedl. Ta pak začala tyranizovat a využívat hračky okolo až se stalo, že s jejich pomocí byl uvězněn Santa Claus.

Na bedra malé Grace tak přistane povinnost zlou hračku přemoci a tím i navrátit svátkům Vánoc jejího hlavního protagonistu :)

Choochoo vláček
 

Jack in the Dark je skutečnou malou jednohubkou. Skládá se celkově z 5 dostupných obrazovek a její dohrání je cca do 10minut i s přestávkou na kávu. Úkoly kladené na malou Grace, respektive na Vás, jsou jednoduché. Stačí v koši nalézt brožuru o hračkách a dozvědět se nějaké ty informace o každé z hraček v obchodě. Třeba tu, že Jack se zklidní po nějaké sladkosti (a kdo né, že?) a také to, že nemá rád svůj odraz v zrcadle. Vše tedy běží v zajetém stylu Alone in the Dark a Shadow of the Comet (čteš = nemáš problém).

Poslední dvě strážné. Co by asi chtěli? Třeba nějaký boxík se šmínkama.

Hra se sama o sobě nedá příliš hodnotit, ale líbila se mi. Svého času to byla určitě krásná zábava na období Halloweenu a velmi dobrá ochutnávka toho, co teprve má přijít v plné verzi Alone in the Dark 2.

Santa Claus vysvobozen. Hezké Vánoce všem, HO HO HO.


Hodnocení: 

Jednohubka před spaním.  

50%




Žádné komentáře:

Okomentovat

Beyond a Steel Sky

Žánr:  Adventura   - cyberpunk,  Výrobce: Revolution Software,  Distributor:   Revolution Software / Microids ,  Rok vydání:  2020    Info:...