sobota 8. července 2023

Demo: Scott Whiskers in The Search for Mr. Fumbleclaw

Český název: Scott Fousek v: Hledání pana Šmátrodrápka :-) Žánr: Adventura – detektivní, Výrobce: Fancy factory, Distributor: Fancy factory, Rok vydání: 2024?,  Info: wikipedie, mobygames, databazeher,  Dostupnost: Steam, Steam / KickstarterČeština: Ne.

Sepsal: Kamil „DarkMan“ Novák , Hodnocení: počkáme si

 

Dne 1. června vlítla na Kickstarter hra Scott Whiskers in The Search of Mr. Fumbleclaw.  Za touto hrou stojí, jako v případě všech nedávných kickstarterových her, nadšenec do devadesátek, Axel Friedrich, který očividně zlanařil i své přátele, aby mu s hrou pomohli. Na Kickstarteru kampaň poběží ještě cca měsíc a uvidíme,  jestli se podaří nasbírat oněch 7.000 dolarů, které autoři žádají.

Pokud by se navíc podařilo dosáhnout cíle 17.000 dolarů, autoři slibují profesionální dabing v angličtině.

Úvodní obrazovka
 

Příběh

Hra nás seznamuje se Scottem Whiskersem, očividným milovníkem zvířat, který vypomáhá v místním útulku do něhož jste přivoláni Vaší kolegyní Marry, která se potýká s extrémním nášupem práce i za svého kolegu, který je nemocný a žádá Vás o malou výpomoc.  

Doma tedy najdete neomezený lístek na autobus, opravíte kliku u dveří a vydáte se na cestu do útulku. Marry je opravdu ve shonu a tak Vás poprosí o úklid a nakrmení zvířátek. Při zpáteční cestě Vás zaujme leták s tím, že vážená rodina Longbottomů hledá svého miláčka, pana Šmátrodrápka - kočku. 

Lord Šmátrodrápek

Scott se tedy vydává za rodinou zjistit o kočičce více a ... a v tom demo končí.

 

 

Ovládání, grafika a zvuk

Ovládání je typické pro adventury z 90. let - myšoidní. Kliknutím pravého tlačítka myši meníte kurzor a určujete co se bude dít - průzkum, sběr, atd. 

Přehled ovládání

 

Na své obrazovce máte 4 rohy. Tři z nich jsou zaplněny mapou, inventářem s nastavením a lupou, po jejíchž aktivaci jsou zobrazeny všechny aktivní věci ve scéně. 

Zobrazení aktivních míst ve scéně.

 

Inventář mi v tomto smyslu moc nesedl - mám rád, když jsou věci někde nahoře nebo dole obrazovky - hezky všechny vidět a nerad chodím do "batohu" a pak zase zpět. Proti mapce a aktivním místům v obraze nemám námitek.


Grafika je ve smyslu 2.5D - ručně kreslené pozadí doplňuje 3D postavička. Vše běží na Enginu Unity (Sybéria 3, Willy Morgan and the Curse of Bone Town, Leisure Suit Larry: Reloaded aj.) a nevypadá to vůbec špatně! Taktéž mám rád, že nic nemá přesně pravé úhly, ale jakoby mírně zahlé ve smyslu LukasArts.


Zvuk je fajn a dabing se poslouchal fakt dobře. Kdyby ten voice stretch goal vyšel, bylo by to super! Nicméně jsem moc nepochopil, proč na úvodní obrazovce hraje úvodní hudba z Monkey Islandu?!? Autorům bych doporučil to změnit za něco originálnějšího.


 

Závěr

Celkově hra nepůsobí špatně, ale její ústřední příběh o hledání kočky mě nijak extra nezaujal. Ano vím, vše se více zkomplikuje a hra se určitě plnohodnotně rozjede, ale v porovnáním s Foolish Mortals nebo Adventures of Bryan Scott mi to přijde trošičku málo (alespoň zatím). 

Já osobně do krabicové verze asi nepůjdu (pokud nedostanu nějaký nášup peněz), ale na digitální kopii á 15 (digitální hra) - 25 (digitální hra + jméno v titulcích) jsem zvědav!

Autorovi přeji ať mu kampaň vyjde!


Více obrázků ze hry 

Scott Whiskers telefonující s kolegyní Marry.

Mapka městečka.

Útulek pro zvířátka.

Všimněte si papíru na stole - leták o panu Šmátrodrápkovi.

Místnost s kočkami.

Před Longbottonovou vilou.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Beyond a Steel Sky

Žánr:  Adventura   - cyberpunk,  Výrobce: Revolution Software,  Distributor:   Revolution Software / Microids ,  Rok vydání:  2020    Info:...